Sfeer in de tuin met cortenstaal.

Cortenstaal is legering van verschillende soorten metaal welke roestbestendige eigenschappen krijgt door de toevoeging van koper, chroom en nikkel. Deze metaallegering is bij productie een staal met een zwarte kleur. Door luchtvochtigheid ontstaat een dichte beschermlaag van hechtende sulfaten en fosfaten. Deze beschermt het cortenstaal zodat geen verdere corrosie ontstaat. Onder invloed van vocht, begint dit materiaal een eigen leven te ontvouwen. De kleuren veranderen de komende tijd en creëren elke keer weer een nieuwe uiterlijk. Het staal krijgt een roestvormige bruine oxidatie laag. Deze beschermlaag vormt een bescherming tegen verder doorroesten. Het eindresultaat qua kleur is afhankelijk van de temperatuur, vochtigheid en de precieze stand van het cortenstaal: verticaal of horizontaal. De vorming van de uiteindelijke beschermlaag duurt, afhankelijk van het klimaat, tot 1 jaar.

Cortenstaal is uitermate sterk en daarom uitstekend geschikt voor producten in de buiten in de tuin en in het landschap. Cortenstaal heeft na plaatsing geen onderhoud nodig. Je hoeft er dus nooit meer naar om te kijken. In de TuinExtra webshop vindt u een groot assortiment brievenbussen, bloembakken en buitenverlichting van cortenstaal.

Cortenstalen bloembakken

Cortenstaal is uitermate geschikt voor producten in de tuin. Cortenstaal heeft dus geen onderhoud nodig. Cortenstaal is niet voorzien van een coating, de verf kan er dus niet afgaan. Cortenstaal heeft uiteindelijk een warme uitstraling vanwege de oranje bruine roestkleur. Daarom geeft een cortenstaal bloembak  een fijne gezellige sfeer in de tuin. En dat wil je toch graag ? TuinExtra heeft een ruim assortiment cortenstaal bloembakken. Zowel rechthoekige, ronde als vierkante bloembakken. Kleine cortenstalen bloembakken van 40 x 40 x 40 cm tot hele grote cortenstalen bakken van we 2 x 2 meter. Een groot aantal  bloembakken zijn ook verkrijgbaar met wielen zodat de bloembakken verrijdbaar zijn. Er zijn ook plantenbakken zonder bodem voor het plaatsen van grotere bomen in uw tuin. TuinExtra heeft een webshop waar u de cortenstalen plantenbakken kunt bestellen. De bloembakken worden daarna gratis afgeleverd in Nederland en België. Je kunt in de showroom in Kaatsheuvel, Noord Brabant, de cortenstalen bloembakken, brievenbussen en buitenverlichting bekijken.

 

 

Geplaatst in: Page