Parkeer overlast zat? Plaats betonnen biggenruggen

Hebt u er genoeg van dat bezoek, of auto’s in het algemeen, te dicht op uw tuin of woonerf parkeren? Wanneer auto’s geen enkele belemmering in de weg wordt gelegd, dan is het wachten op schade aan tuinen of gevaarlijke situaties – vooral met kleine kinderen.

Parkeersituatie reguleren

Door enkele opzichtige, stevige betonnen biggenruggen te plaatsen schrikt u het autoverkeer direct af. De bestuurder weet direct wat wel en niet is toegestaan op de parkeerplaats (aan uw woning bijvoorbeeld). De biggenruggen kunt u als particulier overigens alleen op eigen terrein plaatsen. Hebt u uw bedrijf aan huis (agrarisch, of landbouwbedrijf bijvoorbeeld), dan is de biggenrug een grote uitkomst.

De biggenrug houdt niet alleen auto’s tegen verder dan de gewenst positie te parkeren, met een biggenrug kunt u ook nog eens mooi het aantal parkeerplaatsen markeren. Per parkeerplaats komt er dan 1 biggenrug. Uiteraard met een ruime lengte, zodat de auto er niet omheen kan. Zorg dat ’s avonds de plek verlicht is indien de biggenruggen betonkleurig zijn. Zo zal er minder snel iemand over struikelen. Zijn de biggenruggen fel geel, dan zou dit afdoende moeten zijn.

Type biggenruggen

De meest voorkomende biggenruggen zijn voornamelijk van beton gemaakt, hoewel rubberen biggenruggen ook voorkomen. Het voordeel van beton is dat het materiaal jaren- en jarenlang meegaat, ongeacht het weer. Eenmaal geplaatst hebt u er eigenlijk nooit meer omkijken naar.

Naast biggenruggen, die laag en smal zijn, bestaan er ook varkensruggen. Deze zijn hoger en minder lang.